Komunikaty

  • Polityka prywatności

    2018.08.31

    Kto jest administratorem Pani/Pana danych osobowych?

     

    Administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach zapewnienia obsługi finansowej, rachunkowej, prawnej oraz administracyjno – organizacyjnej placówek oświatowych dla których Gmina Serock jest organem prowadzącym jest  Zespół Obsługi Szkół i Przedszkoli

    ul. Tadeusza Kościuszki 15, 05-140 Serock

    tel. 22 768-35-65

    www.oswiata.serock.pl , e-mail: zosip@serock.pl
    (dalej „My”, „ZOSIP” lub „Administrator”), reprezentowany przez Dyrektora.

     

    Jak się z nami skontaktować, żeby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu Pani/Pana danych osobowych?

     

    Można napisać do nas w sprawie danych osobowych z wykorzystaniem powyższych danych kontaktowych.
    Możliwy jest też kontakt z wyznaczonym przez Administratora Inspektorem ochrony danych.

    Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych (IOD) - Piotr Glen e-mail: zosip@serock.pl

     

    Skąd mamy Pani/Pana dane?

     

    Otrzymaliśmy je  od placówek oświatowych dla których prowadzimy obsługę finansową, rachunkową, prawną oraz administracyjno – organizacyjną, bądź bezpośrednio od osób, których dane dotyczą.

     

    Jaki jest cel i podstawa prawna przetwarzania Pani/Pana danych osobowych przez Administratora?

     

    Przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do realizacji naszej działalności
    o charakterze użyteczności publicznej, a robimy to na podstawie przepisów prawa między innymi takich jak:

    - ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym,

    - ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r. o finansach publicznych,

    - ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty,

    - ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości.

     

    Jeśli się Pani/Pan na to zgodzi, przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe w celu:

     

    • zapisywania danych w plikach cookies, gromadzenia danych ze stron www;
    • udziału w wydarzeniach organizowanych przez Administratora;
    • umożliwienia łatwiejszego kontaktu.

     

    Zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach innych, niż realizacja zadań publicznych i obowiązków ustawowych, może Pani/Pan wycofać w dowolnym momencie w ten sam sposób w jaki ją Pani/Pan wyraził. Oświadczenie o wycofaniu zgodny może Pani/Pani przesłać na adres korespondencyjny Administratora bądź mailowy podany powyżej.

     

    Czy musi Pani/Pan podać nam swoje dane osobowe?

     

    Tak, ponieważ wynika to z wyżej wymienionych przepisów prawa.

    Poza podawaniem danych wynikających z przepisów prawa, podanie Pani/Pana danych jest dobrowolne.

    Jakie ma Pani/Pan uprawnienia wobec administratora w zakresie przetwarzanych danych?

     

    - Prawo dostępu przysługujące osobie, której dane dotyczą – art. 15 RODO

    - Prawo do sprostowania danych – art. 16 RODO

    - Prawo do ograniczenia przetwarzania – art. 18 RODO

    - Obowiązek powiadomienia o zmianie swoich danych osobowych.

     

    Ma Pani/Pan prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Pani/Pana danych osobowych do organu nadzorczego, którym od 25 maja 2018 r. jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych

     

    Jakim kategoriom odbiorców udostępniamy Pani/Pana dane osobowe?

     

    Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazane:

    • podmiotom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa,
    • osobom upoważnionym przez Administratora do przetwarzania danych i zobowiązanych do zachowania tajemnicy danych osobowych,
    • podmiotom świadczącym usługi:
    • doręczania korespondencji
    • świadczenia usług archiwizacyjnych
    • obsługi hostingowej
    • obsługi IT

     

    Jak długo przechowujemy Pani/Pana dane osobowe?

     

    Przechowujemy Pani/Pana dane osobowe przez czas określony w stosownych przepisach prawa, a następnie przekazujemy je do archiwum.

    W przypadku organizacji wydarzeń – będziemy przetwarzać dane przez czas trwania wydarzenia i okres przewidziany
    do archiwizacji.

     

  • Ogłoszenia

    2018.03.02
  • Wykaz szkół i przedszkoli

    2018.03.02

    Szkoły i przedszkola w gminie Serock

    Adres: ul. Pułtuska 68, 05-140 Serock

    Telefon: 22 7827311

    Dyrektor: Krystyna Affek

     

    Adres: ul. Oficerska 3, 05-131 Zegrze

    Telefon: 227654080

    Dyrektor: Danuta Prusinowska

     

    Adres: Wola Kiełpińska, 05-140 Serock

    Telefon: 227827550

    Dyrektor: Małgorzata Kolon

     

    Adres: Jadwisin, ul. Szkolna 46, 05-140 Serock

    Telefon: 227827548

    Dyrektor: Małgorzata Leszczyńska

     

    Adres: ul. Włodzimierza Wolskiego 15, 05-140 Serock

    Telefon: 227827312

    Dyrektor: Barbara Tomczak

     

    Adres: ul. Oficerska 2, 05-131 Zegrze

    Telefon: 0506303909

    Dyrektor: Barbara Kołecka

     

    Adres: Wola Kiełpińska, 05-140 Serock

    Telefon: 227827550

    Dyrektor: Małgorzata Kolon

     

    Adres: ul. Pułtuska 53D, 05-140 Serock

    Telefon: 0665794495

    Osoba prowadząca przedszkole: Marzena Kisiel - Gryc

     

  • Kontakt

    2018.03.02
    ul. Tadeusza Kościuszki 15
    05-140 Serock
    tel. 22 768-35-65
    www.oswiata.serock.pl
    e-mail: zosip@serock.pl
    NIP: 536-15-74-831
    REGON 0011840059

    Konta bankowe:

    Bank Spółdzielczy w Legionowie filia w Serocku

    02 8013 0006 2007 0015 1294 0001 – konto główne

    18 8013 0006 2007 0015 1294 0004 – konto Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych

     

    Godziny pracy:

    poniedziałek - piątek             800 - 1600